© 2011 Pocket Projects
Designed by studioKALEIDO




N° 19 displaces one’s senses unexpectedly via the harmonious interplay of old and new.

Original window panels are featured in the elegant simplicity of the grey conserved façade.
A spiral staircase with stainless steel checkered plate steps and a skewed central axis is a standout feature, beyond which is the living room, whose walls are equipped with gallery hanging tracks and lighting, to be utilized for the display of artwork. The dining room follows, with a pond, naturally lit and ventilated by a double volume airwell, which also discreetly separates the old building and the new extension.

On the second level, a sensual curvature has been worked into the design to facilitate the placement of a full-length bathtub set in rustic cement boasting a view of the sky overhead through aluminum and glass trellis designed to provide the best of both worlds - good views outwards and privacy inwards.

The stylish staircase ends on an axis as the centrepoint in a room at the top ofthe stairs, complete with a jackroof constructed with selected glass openings for the sunlight to
filter through.

N° 19, designed by HYLA Architects (www.hyla.com.sg/aha2011), has also been awarded the URA Architectural Heritage Award (Category B), which highlight projects that showcase architectural innovation and excellence whilst preserving elements of old heritage.

N° 19 has since been tenanted to a well-travelled couple. Having lived in New York, London, Mumbai, Tokyo and Shanghai over the years, they are now happy to call Lorong 24A home.